Aron, 12 zile <3

 

Fotografiile de studio pentru nou-născuți se realizează în primele 14 zile de viată.

În acest interval nou-născutul se adaptează foarte rapid la un mediu nou, doarme profund și în reprize lungi de timp.

Somnul profund ne permite nouă – atât mie, fotografului, cât și părinților, să îl îmbrăcăm și să îl aranjăm în pozițiile și în recuzita necesară pentru a fi fotografiat, și îi permite celui mic sa fie relaxat.

 

 

Ședințele foto au loc  în studioul foto sau la client acasă și se utilizează doar recuzita studioului. Nou-născutul este așezat în posturi-standard îndelung studiate, iar cadrele avantajează fizionomia nou-născutului. Hăinuțele sunt special create pentru ședințele foto de nou născut. Lumina  pe care o folosim poate fi naturală sau artificială. Pentru ședința foto voi pregăti dinainte tot ce este necesar: recuzita, hăinuțele și temperatura ideală. Studioul este pregătit pentru fiecare client în parte – recuzita este aleasă atent și este igienizată înainte de fiecare ședința foto.

În timpul ședinței procesul este unul lent dar cu rezultate spectaculoase, fiecare degețel trebuie să pară relaxat si aranjat și fiecare unghi de fotografiere trebuie să flateze fizionomia nou-născutului. Când crezi că ai terminat de poziționat nou-născutul, acesta hotărăște să se întindă puțin și va trebui să o iei de la capăt. După probabil 4 ore pe care le vom petrece în studio pentru cele 20-30 de cadre finale, urmează editarea fotografiilor -un pas absolut necesar. Nou-născuții nu vor avea acea piele de bebeluș despre care toată lumea vorbește. Micuții pot avea pete, acneea bebelușului, puțin icter combinat cu un ton movuliu. În urma editării fotografiilor rezultatul final ne va prezenta un bebe diafan și drăgălaș, fotografiat în somnu-i dulce de dimineață – numai noi vom știi cât de lung a fost procesul și cât am transpirat la acea ședință foto.

Nou-născutul iubește presiunea și căldura în jurul său, iubește zgomotul constant așa cum era obișnuit să audă în burtică și adoră legănatul subtil. Tot acest mediu trebuie recreat în timpul ședinței foto pentru a păstra nou-născutul într-o stare de liniște. Important este ca și părinții sa fie relaxați și să se înarmeze cu multă răbdare și să aibă încredere că la finalul acelor ore petrecute vor rămâne cu câteva imagini adorabile pe care le vor prețui mereu.

Personal, m-am îndrăgostit de portretele de nou-născut, iubesc imaginile calde si delicate ce surprind începutul vieții.  Mă bucură să știu că reușesc alături de părinți să surprind momentele magice din primele zile de viață.

 

No Comments

Post a Comment